Son 40 yılın en hatalı sağlık trendleri
KORSE
FİKİR
Instagram kullanıcılarının Kardashian’ların öz çekimlerinden tanıyacağı korse görünümlü mekanizmalar beli yeniden şekillendirerek vücut hatlarını ortaya çıkartıyor ve yağ yakımı sağlıyor. Viktoria dönemini andıran korseyi 2-4 saat süreli giymeye başladıktan sonra gece gündüz kullanılmaya başlanıyor.
PROBLEM
Kasların zayıflamasına sebep olan bu mekanizma için Cleveland Kliniği’nden Dr. Micheal Roizen bu işlemin antreman değil kondisyon kaybı olduğunu söylüyor. Çünkü korse kullanımı bırakıldıktan sonra vücut eski alışkanlıklarına geri dönüyor.
DERS
Daha sıkı ve daha güçlü bir mide için abdominal kaslarınızı güçlendirerek yapacağınız egzersizleri tercih etmeniz kesin sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.
ÇİĞ SÜT
FİKİR
Bir zamanlar “gerçek süt” olarak tanımlanan pastorize edilmemiş çiğ süt tüketimiyle antimikrobik ve bağışıklık sistemini güçlendirme özellikleri için tercih ediliyordu.
PROBLEM
1987 itibariyle ABD’de satılması yasaklanan çiğ süt, pastorize edilmediği için hayvan pisliği ve hastalıklarından dolayı oluşan zararlı patojenlerden arınmamış oluyor.
DERS
Pastorize işleminden geçirildiğinde yok olan yararlı bakterilerden faydalanmak için probiyotik yönünden zengin yoğurt ve kefiri deneyebilirsiniz.
ELEKTRONİK SİGARA
FİKİR
Sigarayı bırakmak için kullanılan en popüler yöntemlerden biri olan elektronik sigaralar, nikotin bağımlılarına yeni bir alternatif. İçinde bulunan kahve, vişne ve sakız gibi aromalarla zenginleştirilen elektronik sigaralarda tütün kullanılmadığından sigarayı bırakmak için güvenli bir yol gibi gözüküyor(du).
PROBLEM
2014 yılında yapılan Nikotin&Tütün Araştırmaları ve New England Tıp Gazetesi’nin yaptığı araştırmalarda elektrikli sigaralarında kanser üreten bileşiklerden formaldehit içerdiği ortaya çıktı. Bununla birlikte elektronik sigaraların içeridği aromalar sebebiyle tahriş etkisi yaptığı belirtildi.
Elektronik sigaraların diğer sigaralardan daha az zararlı olduğunu kanıtlar bir araştırma bulunmadığını belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu’ndan Prof. Dr. Cengiz Özge, elektronik sigara üreticilerinin daha sağlıklı algısı oluşturmak istediklerini söyledi.
DERS
Sigaranın zaten sağlığa zararlı olduğunu biliyoruz, ancak elektronik sigaraların diğer sigaralardan bir farkı olmadığını ve sigarayı bırakmadaki etkisizliği hala tartışılıyor.