Besinlerin bilinmeyen mucizevi etkileri!
En Son Sağlık Haberleri
Takvim’de yer alan habere göre kış adım adım yaklaşırken, sağlığı tehdit eden hastalıklara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Uzmanlar, doğru beslenmenin önemine değinerek, 5 soruna karşı 5 besin tavsiye ediyor:
SOĞUK ALGINLIĞINA NAR SUYU
Yapılan bir araştırma, nar suyunda bulunan antioksidanların soğuk algınlığı ve gribe iyi geldiğini gösteriyor. Gribe neden olan virüsler, saatlerce yaşayabiliyor. Bu nedenle her gün dokunmak zorunda olduğunuz, masanız ya da telefonunuz sizin için bir tehdit oluşturabilir. Narda bolca bulunan ‘polifenol’ gribe karşı güçlü bir antioksidan. Bu antioksidan, virüsleri henüz ağızdayken yok ediyor.
STRESE ŞAM FISTIĞI
Yapılan bir araştırmada, katılımcılardan birkaç hafta boyunca, hiç fıstık yememeleri istendi. Daha sonra da her gün 3-4 fıstık yemelerine izin verildi. Her iki süreçte de katılımcılara onları strese sokacak egzersizler yaptırıldı. Sonuçta katılımcıların, fıstık yedikleri dönemde tansiyonlarının daha düşük olduğu ortaya çıktı. Şam fıstığı, içerdiği lif, antioksidanlar ve yararlı yağlarla stresle mücadeleyi destekliyor.
KRONİK YORGUNLUĞA SOMON
Biraz yorgun ve halsizseniz bu durumda, terapistler akşam yemeğinde balık yemenizi öneriyor. Uluslararası Sağlık Örgütü, balıkta bulunan Omega- 3’ün mutluluk hormonu seviyesini yükselttiğini söylüyor. Unutmayın somon, Omega-3 yönünden çok zengin bir balıktır.
KURU CİLTLERE YEŞİL DESTEĞİ
Yapılan araştırmalar, günde 10 miligram lutein almanın (Ispanakta, karalahanada ve yeşil sebzelerde bolca bulunuyor.) cildin nemlenmesini sağladığını gösteriyor. Luteinde bulunan antiok-sidanlar, epidermiste yer alan yağları koruyor. Bu da, cildin susuz kalmasını ve kırışmasını engelliyor. Haftada en az 3 kere fayda var.
KRAMPLARA PAPATYA ÇAYI
Papatya çayı, regl döneminde kadınların karın ağrısını yüzde 30-50 oranında azaltabiliyor. Yapılan bir araştırmada, 14 gönüllüye, 2 hafta boyunca, günde 5 fincan papatya çayı içirildi. Gönüllülerin vücuttaki kasılmaları engelleyen ve sinirleri gevşeten bir amino asit olan ‘glisin’ miktarında yükselme olduğu gözlemlendi.