11.01.2025 - Hospital Tv - Sağlık Rehberiniz
Hospital Tv – Hastane Tv – Sağlık Rehberi

Bu Da Zihin Check Up’ı

Zihin check up’ı ile çocukların güçlü ve eksik yönlerini tespit ettiklerini belirten Cem Özbay, “Bu aşamadan sonra gelişim seansları ile çocukların…

Zihin check up’ı ile çocukların güçlü ve eksik yönlerini tespit ettiklerini belirten Cem Özbay, “Bu aşamadan sonra gelişim seansları ile çocukların becerilerini daha da geliştirerek başarı oranlarını artırıyoruz” dedi.

BrainFit Genel Müdürü Cem Özbay, zihin check up’ı hakkında bilgi verdi, check up deyince hastanelerde yapılan kontrollerin akla geldiğini belirtti. Check up sırasında bazı testler uygulandığını anlatan Özbay, yapılan taramalarla becerilerin ortaya çıkarıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Hastanede fiziksel bir check up uygulanıyorsa biz burada zihin check up’ı yapıyoruz. Tüm dünyada uygulanan ve uluslararası geçerliliği olan 10 farklı test formu ile bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Yaşı 3-90 arasında tüm danışanlara zihin check up uygulayabilmekteyiz. Dileyen herkesin 5 farklı zihin yapısını 26 farklı değerlendirme kriteri eşliğinde inceleyebilir ve analiz raporunu verebilmekteyiz. Uzman psikologlar tarafından uygulanan testler ile elde edilen verilerle bir rapor hazırlıyoruz. Bu rapor ile çocukların psikomotor, görsel, işitsel, dikkat, sosyal duygusal dediğimiz beynin beş alanını taramış oluyoruz. Bu 5 alanın altında bir çok alt beceri var. Örneğin görsel beceri çocukların akademik başarısını etkileyen bir faktördür. Biz yaptığımız test ile tüm bu becerileri tarıyoruz.”

TEST EGZERSİZLERİN SEVİYESİNİ BELİRLİYOR

“Bu test sayesinde çocuklarının güçlü ve zayıf yönlerini belirlemiş oluyoruz” diyen Özbay, programlara başlamadan önce çocuklara yönelik performans analizi yapıldığını dile getirdi.

Özbay, konuyla ilgili şunları söyledi: “BrainFit programlarımıza başlamadan önce çocuğun performans analizini yaptığımız zihin check up sisteminde ailelerin doldurduğu aile bilgi formunda yukarıda da belirtilen ailelerin ortak kaygılarının da bulunduğu temel sorunların nedenlerini belirliyoruz. Dikkat dağınıklığı, odaklanamama, kitap okuyamama, verilen görevin tamamlanması veya yönerge takibi gibi öğrenmenin önündeki engellerin kök sebeplerini ortaya çıkardıktan sonra bunların ortadan kaldırılması için kişiye özel program oluşturuyoruz. Çocuğun kronolojik yaşı ve zihin check up performans rakamlarına göre bin 200 farklı seviyesi bulunan zihin egzersizlerinden onun seviyesine uygun bir başlangıç noktası belirliyoruz.”

Cem Özbay, testin ardından çocukların ihtiyaçları olduğu alanlarda gelişim seansları düzenlendiğini ifade ederek şunları söyledi:

“40 seanstan oluşan ve ortalama 6 ay süren Bütünsel Gelişim Sistemi içerisindeki her seansın seviyesini çocuğun performansı belirliyor. Yani tamamıyla kişiye özel dediğimiz bütünsel gelişim sistemi sayesinde çocuğun hangi programa hangi seviyeden başlayacağına, kaç seans devam edeceğine ve seans geçişlerindeki seviye artışlarını çocuğun performansı belirlemektedir. Testin ardından çocukların ihtiyaçları olduğu alanlarda gelişim seansları düzenliyoruz. Çocuk gelişim uzmanları ile egzersiz yapıyoruz. Çocuklar tarafından bakıldığında eğlenerek yaptıkları bir süreç bu. Çocuğun girmiş olduğu check up sonrası çıkan veriler egzersizlerin seviyesini belirliyor. Bu egzersizlerde bireysel olarak adım adım egzersizleri uyguluyoruz. Bu egzersizlerin sonunda başta yaptığımız check up’ı tekrarlayarak, gelişim sürecini göstermiş oluyoruz.”

HEDEF KİTLEMİZ ÖZEL ÇOCUKLAR DEĞİL

Hedef kitlelerinin özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar olmadığına dikkat çeken Cem Özbay, sözlerine şöyle devam etti:

“Şu an eğitimlerimize devam eden çocuklar akademik ortalamaları orta ve üzerindeki çocuklardır. Görsel becerisinin bir süre dağılan bir öğrenci için öğretmeni, aileye “Çocuğunuzun dikkati sürekli dağılıyor” diyebiliyor. O öğrenciye yaptığımız ölçümlerde işitsel algı ile bir sorun yaşadığını, bu yüzden öğretmenini uzun süre dinlemediğini görüyoruz. O zaman çocuğun işitsel algısı ile ilgili bir gelişim programı hazırlayıp o yönde eğitime başlıyoruz. Görsel, işitsel, psikomotor, dikkat gelişim programlarımız var. Çocuğun bu alanlardan birinde veya bir kaçında gelişim ihtiyacı varsa, buradaki olumsuz sonuçlar çocuğun sosyal ve duygusal becerilerini etkiliyor. Her gelişim programında yaptığımız egzersiz çocukların sosyal ve duygusal becerilerini, öz güvenini artırır. Yaptığımız check up’ı aile ve sınıf öğretmeniyle de paylaşıyoruz. Böylece ailenin de çocuğunu daha iyi tanıyor. Bir çok aile bu eğitimlerimizden sonra, “Ben çocuğuma boşu boşuna bu konuda yükleniyor muşum’, “Ben çocuğuma ısrarla kitap oku diyordum; ama göz kaslarındaki rahatsızlıktan dolayı okuyamıyormuş” gibi geri bildirimlerde bulunuyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ