19.09.2024 - Hastane Tv - Sağlık Rehberiniz
Hospital Tv – Hastane Tv

Spastisitenin tedavisinde kullanılan yöntemler nelerdir?

Spastisitenin tedavisinde kullanılan yöntemler nelerdir?
Durumun ciddiyetine bağlı olarak çocuğunuzun tedavisinde ilaç, fizyoterapi ve gerekirse diğer tıbbi tedavi yöntemleri uygulanır. Çocuğunuzun kapasitesini açığa çıkarabilmesi için Fizyoterapi desteği alması hayati derecede önemlidir.
• FİZYOTERAPİ motor gelişimin desteklenmesine, kasların kısalmasının ve sertleşmesinin önlenmesine ve semptomların şiddetinin azaltılmasına yönelik; pozisyonlamalar ve çocuğunuza özel bir çok egzersizi içerir.
• AMELİYAT tendonların serbestleştirilmesi ya da sinir-kas yolunun kesilmesi için önerilebilir. Ancak öncelikle çocuğunuzun uygun fizyoterapi desteğini düzenli alması sağlanmalı, gerekli durumlarda uygun zamanda ve uygun yaşta cerrahi girişim düşünülmelidir. Bunun için fizyoterapistinizden görüş alabilirsiniz
• Çocuğunuza SU TERAPİSİ uygulanması önerilebilir. Terapist, ısıtılarak 33 – 35 dereceye getirilmiş bir havuzda çocuğunuzun vücudunu destekler. Bu uygulama derin gevşeme sağlar ve omurganın ve vücudun kapsamlı hareketine olanak verir.
• MİYOFASYAL GEVŞETME : Bazı spastisite vakalarının tedavisinde başarılı olduğu kanıtlanmış ve bu problem için özel olarak geliştirilmiş bir esnetme tekniğidir. Fasya, örümcek ağına benzer bir görünüme sahip olan özel bir sistemdir. Fasya oldukça yoğun bir örgüye sahiptir ve her kasın, kemiğin, sinirin, atardamarın, toplardamarın ve ayrıca, aralarında kalp, akciğer, beyin ve omuriliğin de bulunduğu iç organlarımızın üzerini kaplar ve arasına girer. Kas lifleri zarar gördüğünde lifleri ve kasları saran fasya kısalır ve sıkılaşır.
• Konuyla İlgili hekimler bu esnetme tekniğini kullanarak zarar görmüş fasyadaki dengesiz sıkılığı gevşetebilirler ve böylece ağrıyı azaltabilirler.
• BOTOKS TEDAVİSİ : Botoks spastiklik sergileyen (katı olan) belirli kasların içine lokal olarak enjekte edilebilen bir maddedir. Enjekte edildiği kası felç ederek etki gösterir. Botoks spastisiteyi iyileştirmez, fakat enjeksiyon yapılan kaslardaki sıkılığın azaltılmasına yardımcı olur. Etkisi üç ila altı ay devam eder. Çocuğun Botoks uygulaması sonrasında düzenli Fizyoterapi desteği alması önemidir.

Ribem Riskli Bebek Danışma Merkezi
Adres: Göksu Evleri Sitesi Oya Çiçeği Sok No:35 Beykoz / İstanbul
Telefon: 0216 668 04 05 (Pbx) 0530 695 04 04
Email: [email protected]

Kanalımıza Abone olun ve Yeni Eklenen Hiçbir Sağlık Videosunu kaçırmayın ! Yasal olarak kurulan Hastane Tv kanalı sizlerle! Sağlıkla İlgili Bilmek İstediğiniz Her Şey Sağlık Rehberiniz Hastane Tv’de

Bizi diğer sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Home


https://www.instagram.com/hospitaltv/
https://www.facebook.com/Hastane-Tv-504061909750054

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ