20.09.2024 - Hastane Tv - Sağlık Rehberiniz
Hospital Tv – Hastane Tv

Göğüs Estetiğinde “Jelibon Silikon” Dönemi Başladı

Kadınların estetikte en çok tercih ettiği uygulamaların başında göğüs estetiği geliyor.

Kadınların estetikte en çok tercih ettiği uygulamaların başında göğüs estetiği geliyor. Bu alandaki en büyük yenilik ise Amerika’da geliştirilen “Jelibon Silikolar” oldu. Yığılma, yırtılma, sızma gibi olumsuzlukları ortadan kaldıran jelibon teknolojisi, kanser sonrası meme kayıpları yaşayan kadınların da kullanabileceği şekilde tasarlandı.

Estetikte en çok tercih edilen operasyonlar başında yer alıyor meme operasyonları. Kadınlar ise operasyondaki tekniklerin yanı sıra silikonların içeriği ve fonksiyonları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor. Son bahara girdiğimiz şu günlerde meme operasyonu yaptırmak isteyenler için uygun dönemin başladığını düşünerek yeni teknolojiler hakkında Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan bilgi aldık. En yeni ve konforlu teknolojinin ABD’de geliştirilen “Jelibon Silikon” teknolojisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Karacalar,” Meme silikonlarının en son kuşağı olarak “Jelibon Silikonlar” dünyada en popüler protezler arasında yerini alıyor. Gummy bear olarak Amerika’da bilinen bu silikonların jelibonlara benzerliği hafızalı olmasından, şekli bozulmasına ve yırtılmaya direnç göstermesinden kaynaklanıyor. Şekilleri su damlasının farklı tiplerine benzeyen “Jelibon silikonlar” toprakta, kayada ya da kuartz içinde bulunan yapı ile benzerlik gösteriyor. Bu yapıyı sıvı, jel ya da katı olarak elde etmek mümkün. Silikon teknolojisinde son gelişme olarak jel silikonun moleküler yapısının daha güçlü hale getirilmesi ile jelibon meme silikonları elde edilmiştir. Jelibon silikonların silikonun yüksekliği ve projeksiyonuna göre değişen şekilleri vardır. Bunların hangisinin kişiye uygun olacağı ve boyutunu belirlemede pirinç testi, 3D simulasyon, meme üzerinde yapılan ölçümler ve bir dereceye kadar da hastanın istekleri belirler.”dedi.

DAHA DİRENÇLİ YAPIDA

Klasik silikonlarına göre artılarını sorduğumuz Prof. Dr. Ahmet Karacalar,”Silikon protezlerde, protez içindeki silikonun sızması büyük bir sorundur. Dış kılıf yırtılmasa bile sızma olabiliyor. Bu nedenle bu tür silikonların bir süre sonra değiştirilmesini öneriyoruz. Yırtıldığı zaman ise vakit kaybetmeden temizlenmesi gerekiyor. “Jelibon Silikonlar’ın en büyük avantajı ise sızıntı yapmamasıdır. Yırtılmaya dirençlidir ve yırtıldığı zaman da formunu bozmaz. Bu yeni tip silikonlarda eski tiplerde sık görülen kapsül sorunu ihtimali de çok düşüktür. Klasik silikon protezlerde ele gelen ya da dışarıdan belli olan duvar dalgalanması sorunu da bu silikonlarda olmaz. Jelibon silikonlar memenin formunu korur. Diğer silikonlarda görülen silikonun kendi içinde yığılma yapması sorunu da olmaz. Sütyensiz kıyafetle kullanımında da ayrıca estetik bir havası vardır. Diğerlerine nazaran biraz biraz daha fiyatlı olduklarını söyleyebiliriz ayrıca meme altı giriş yeri dışında genellikle yerleştirilmeleri zordur. Kesi izi 1-1.5 cm daha uzundur.”şeklinde bilgi verdi.

KANSERE BAĞLI ALINAN MEMELERİN YAPILMASINDA DA KULLANILIYOR

Silikonların meme kanseri üzerindeki etkilerini sorduğumuz Prof. Dr. Ahmet Karacalar,”Uzun yıllar önce kansere dair bu tür endişeler vardı. Bilimsel çalışmalar böyle bir risk olmadığını ortaya koymuştur. Hatta kansere bağlı alınan memelerin yapılmasında bu silikonlar kullanılıyor. Kanser sonrası meme kayıplarında silikona bağlı kapsül gelişme riski daha fazladır. “Jelibon Silikon” kullanımı bu sorunu azaltmaktadır.”dedi.

Kaynak: İHA

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ