20.09.2024 - Hastane Tv - Sağlık Rehberiniz
Hospital Tv – Hastane Tv

Tiroit Ameliyatlarında Ses Kısıklığını Önleyen Yöntem

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği’nde ilk kez, tiroit ameliyatlarında ses kısıklığına ve ses tonunda değişikliklere…

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği’nde ilk kez, tiroit ameliyatlarında ses kısıklığına ve ses tonunda değişikliklere neden olabilecek komplikasyonları en aza indirmek amacıyla yeni bir yöntem başarıyla uygulandı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Güngör, ses tellerini uyaran sinirin iletim düzeyinin, köken aldığı esas sinir olan vagus sinirine yerleştirilen bir prob aracılığıyla, tiroit ameliyatının her aşamasında anlık olarak takip edilebildiğini söyledi. Güngör, bu şekilde sinirin henüz görülmeden önce bulunduğu yerin daha hızlı tespiti, ameliyatta daha güvenli olarak tiroit bezinin çıkarılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

Yapılan tiroit ameliyatı ve sürekli vagal sinir monitörizasyon tekniği tüm özellikleriyle 5-8 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 14. Medikal Cerrahi Endokrinoloji Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu’nda ameliyat görüntüleri eşliğinde sunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ